Son Servera. Església de Sant Joan Baptista. Marededéu

FITXA DE BENS MOBLES

Ñ1I2354 MAREDEDÉU MORTA DE LA PARROQUIAL DE SON SERVERA

Imatge de la Marededéu jacent, amb les parpelles closes i les mans juntes una damunt l’altra sobre el pit. Vesteix una túnica blanca amb les vores daurades sense cap tipus de decoració, cenyida a la cintura per un llaç blau cel també amb les vores daurades. Un mantell blau cel amb rivet daurat li cobreix les espatlles i la meitat del cos. A diferència de les imatges més antigues de la Marededéu morta, no duu el cap cobert; els seu cabells són castanys i llargs i els duu amollats. Els peus nus tenen els dits lleugerament arrufats.

 

PLAÇA DE SANT JOAN, 3 (ESGLÉSIA PARROQUIAL DE SANT JOAN BAPTISTA)

SON SERVERA

 

General

Objectes: MAREDEDÉU MORTA

Seccions: ESCULTURA

Autors: ANÒNIM

Tècniques: ESCULTURA POLICROMADA; DAURAT

Suports: FUSTA I TELES ENCOLADES

 

Mides i marques

Alt: 30

Llarg: 155

Ample: 60

 

Intervencions

Estat actual: REGULAR

Observacions: Presenta diverses capes de policromia aplicades amb poca fortuna en algunes zones com els peus. També presenta evidents símptomes de brutícia superficial. Les robes de la imatge estan realitzades amb la tècnica de les teles encolades.

Recomanades: Neteja superficial, emmagatzemament adient i protecció dels agents de deteriorament, amb especial dels atacs biològics.

Realitzades: No estan documentades.

 

Administració

Nº Inventari: MDM 0006

 

Varis

Ubicació topològica: DEPENDÈNCIES PARROQUIALS

Observacions: FESTA. Es munta el llit al centre de la nau. UBICACIONS ANTERIORS: Durant l’any, la imatge es troba emmagatzemada a les dependències parroquials, ja que no està integrada en cap retaule.

Data de presa de dades: 08/01/04

 

Responsabilitat de la fitxa: Consell de Mallorca

Redacció inicial: 20/08/04

Publicació: 01/10/21