Vilafranca

FITXA DE BÉNS MOBLES

Ñ1I2376 MAREDEDÉU MORTA DE LA PARROQUIAL DE VILAFRANCA

Imatge de la Marededéu jacent, amb les parpelles closes; té les mans sobre el pit, tot i que no les té completament juntes sinó lleugerament obertes. L’embolica un mantell blau cel decorat amb un entramat de línies daurades molt fines realitzades segons la tècnica de l’estofadura; les vores del mantell presenten una línia daurada i una decoració pintada en daurat de motius vegetals i florals. Sota el mantell, la Verge vesteix una túnica blanca, amb motius decoratius daurats semblants als del mantell als punys i als baixos. El cobricap també és blanc; li emmarca el rostre i li cobreix part del pit amb nombrosos plecs. De la mateixa manera que la túnica duu una vora de motius vegetals i florals daurats. Sols sobresurten damunt les robes les mans, la cara i els peus nus. Duu una corona consistent en un cèrcol amb les estrelles daurades.

La imatge es troba situada durant l’any dins una urna rectangular encastada a la part inferior de l’altar de la capella de la Immaculada. L’interior de dita urna està tapissat de tela de color vermell. La Marededéu recolza el cap sobre do coixins, de tela vermella amb un estampat de fulles daurades. Exteriorment, la urna presenta un marc de fusta daurada, treballat amb semicercles i està tancada amb un vidre.

 

CARRER DE L’ESGLÉSIA, 10 (ESGLÉSIA PARROQUIAL DE SANTA BÀRBARA)

VILAFRANCA

 

General

Objectes: MAREDEDÉU MORTA

Seccions: ESCULTURA

Autors: ANÒNIM

Època (classificació): s. XVIII

Tècniques: DAURAT; TALLA POLICROMADA; ESTOFADURA

Suports: FUSTA

 

Intervencions

Estat actual: BO

Observacions: Es tracta d’una imatge en bon estat de conservació. El fet d’estar ubicada dintre d’una urna, protegida de la pols i de la llum, facilita la seva preservació.

Realitzades: No estan documentades.

 

Administració

Nº Inventari: MDM 0028

 

Varis

Ubicació topològica: CAPELLA DE LA IMMACULADA (ESQUERRA DEL PRESBITERI)

Observacions: Festa. Sembla que des de fa uns anys ja no es munta el llit de la Marededéu d’agost

Data de presa de dades: 18/05/04

 

Responsabilitat de la fitxa: Consell de Mallorca

Redacció inicial: 26/08/04

Publicació: 01/08/20